Радио The Voice

Чиракът на магьосника - премиера на 23 юли!

15:28 | 02 юли 2010
Най-якатата работа на света това лято е да си магьосник В новия филм на Брукхаймър и Никълъс Кейдж „Чиракът на магьосника”, магията завладява Ню Йорк

Най-якатата работа на света това лято е да си магьосник
В новия филм на Брукхаймър и Никълъс Кейдж „Чиракът на магьосника», магията завладява Ню Йорк.
В последния трейлър на филма „Чиракът на магьосника» уменията по приложна магия на младия и невзрачен Дейв Стътлър (Джей Барушел) са тънката разлика между края и бъдещето на света. На пръв поглед студентът по физирка не е обещаващ кандидат за наследник на великите сили на Мерлин. Той се интересува повече от възможността да си уреди среща с момиче и да си вземе изпитите, отколкото да се учи да прави магии. Мистериозният магьосник Балтазар Блейк (Никълъс Кейдж) обаче е избрал точно него за свой наследник и, когато многовековният враг на Балтазар Максим Хорват (Алферед Молина) се завръща в Ню Йорк и заплашва да разруши града, майсторът магьосник и неговия невзрачен чирак обединяват сили, за да му се противопоставят.
Днес е премиерата и на новия плакат, на който най-после виждаме прекрасната Беки (Тереза Палмър), пленила мислите на младия Чирак. Визията ни пренася в нощен Ню Йорк, който ще „оживее» в ръцете на магьосниците. Освен магическите схватки, които се развихрят на емблематични за града места, ще видим и спиращо дъха преследване с коли по Тайм Скуеър, за което продуцентите взимат разрешение да затворят две от лентите и то в петък вечер. „Ще видим орлите на Крайслер да оживяват и да прелитат наоколо», разкрива Кейдж, „прочутата склуптура на бронзовия бик от Уолт Стрийт също ще се раздвижи с истинска ярост. От това, което видях на снимките, градът наистина изглежда като омагьосан».
В лентата Кейдж пленява и с автентично готическо излъчване. С дълго черно кожено палто, което носи почти през цялото време, с ръкавиците без пръсти и многобройните странни пръстени на Балтазар, този облик изглежда като част от собствения стил на актьора. „Ник е най-отдадения актьор, когото познавам», споделя Търтълтауб. „За мен двете основни съставки във филма са магията и присъствието на Никълъс Кейдж,» продължава режисьорът. „Искрено вярвам, че това е ролята, за която Ник е роден! Тя му дава шанс да разчупи ограниченията, да бъде раздразнителен, леко страховит, малко странен, забавен и секси в един и същи момент. Освен това изглежда фантастично!»
 Познавайки предисторията на сътрудничеството между Търтълтауб, Брукхаймър и Disney, може да очакваме, че „Чиракът на магьосника» ще предложи спиращи дъха визуални ефекти, мащабни декори и ускоряващи пулса екшън сцени, които са запазена марка на продуцента. Търтълтауб обещава да ни впечатли и с откъса в Чайнатаун, в който са замесени огнедишащи парадни дракони, които връхлитат улиците на града, и вълци, които оживяват и препускат в дебрите на ню йоркското метро.
„Чиракът на магьосника», в който участват още Тереза Палмър, Тоби Кебъл и Моника Белучи е наистина специален за Никълъс Кейдж, тъй като той участва в раждането на идеята за амбициозния проект и го представя на Disney и Брукхаймър, с когото заедно са направили не само двете части на „Съкровището», но и хитовете „Скалата» и „Въздушен конвой».
Премиерата на филма в българските киносалони е на 23 юли 2010. Всички фенове на магичните приключения може да се присъединят и към фен страницата на филма във Фейсбук.

WE LOVE MUSIC 15:00 - 20:00 Слушай
  • ARIANA GRANDE BREATHIN (ID) 18:30 сега
  • JONAS BLUE FT. JACK & JACK RISE 18:28 предишна
  • KDDK & ARILENA ARA LAST TRAIN TO PARIS 18:25 предишна
  • LELE PONS CELOSO 18:22 предишна
  • SHAWN MENDES, KHALID YOUTH 18:16 предишна
  • LITTLE MIX FT. NICKI MINAJ WOMAN LIKE ME 18:12 предишна
  • BURAK YETER & CECILIA KRULL MY LIFE IS GOING ON 18:10 предишна
  • DJ SNAKE FT. SELENA GOMEZ, OZUNA & CARDI B TAKI TAKI 18:06 предишна
  • DAVID GUETTA, BEBE REXHA & J BALVIN SAY MY NAME 18:03 предишна
  • KLINGANDE & BROKEN BACK WONDERS 17:59 предишна
Top 10 18:13 - 18:59