Радио The Voice

1 юни - Международен ден за защита на децата

09:47 | 01 юни 2011
От 10 часа сутринта пред Националния исторически музей в Бояна децата от десет столични района ще имат възможността да се включат в състезания, викторини, рисуване на открито, музикални и забавни прояви

От 10 часа сутринта пред Националния исторически музей в Бояна децата от десет столични района ще имат възможността да се включат в състезания, викторини, рисуване на открито, музикални и забавни прояви. От 12 ч. в парк "Оборище" министърът на транспорта Ивайло Московски ще участва в детския празник по безопасност на движението. От 10,00 до 14,00 часа в отсечката между улиците "Неофит Рилски" и "Алабин" ще се движи ретротрамвай, който ще вози безплатно всички желаещи деца.

От 10 ч. в градинката пред НДК испански майстори-разказвачи от Испания ще представят адаптация по едноименната приказка на Ана Мария Матуте "Страната на черната дъска". Събитието се организира за Деня на Институт Сервантес, посветен на литературата за деца и юноши.

По повод Международния ден на детето във войсковите формирования на Българската армия ще се проведе Ден на отворените врати. Събитието се организира в гарнизоните Пловдив, Плевен, Шумен, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Хасково, Благоевград, Горна Баня, Карлово, Белене, Асеновград, Свобода и Мусачево. Авиобазите в Крумово и Безмер от състава на Военновъздушните сили и военноморските бази Варна, Бургас и Чайка също ще отворят врати. В тях ще бъде показана авиационна и морска техника.

С ден на открити врати и финал на националното състезание "Познавам ли моята България?" Националният военноисторически музей отбелязва Деня на детето. В рамките на проявата знания по история и география на България ще премерят петте отбора – победители в проведените регионални надпревари в страната.

Детски празник по пътна безопасност започва от 15 часа в Столичния зоопарк. Празникът е организиран от Столична община - Детския център „Весел столичен светофэар» и пътна полиция при СДВР.

1000 оригами са изработили деца от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Мария Луиза» в Пловдив. С тях в 10.00 ч. ще бъде украсено дървото на входа на общината. Така пловдивските деца искат да поздравят японските си връстници във връзка с празника и да изразят своята съпричастност след бедствието, което ги сполетя през март.

Български държавни железници подаряват безплатно пътуване на всички български деца на възраст до 14 години по повод Международния ден на детето. Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1-ви юни във второкласните вагони. Възрастта на децата се удостоверява с акт за раждане или копие от него, както и с железопътни карти „Дете» и „Учащ». Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

WE LOVE CHRISTMAS 11:00 - 20:00 Слушай
  • BURAK YETER & CECILIA KRULL MY LIFE IS GOING ON 14:29 сега
  • KDDK & ARILENA ARA LAST TRAIN TO PARIS 14:26 предишна
  • ALOK & INA WROLDSEN FAVELA 14:22 предишна
  • KRISKO FT. TITA ISKAM DA BUDA S TEB (ID) 14:15 предишна
  • CHARLI XCX FT. TROYE SIVAN 1999 14:12 предишна
  • HAVANA FT. YAAR I LOST YOU 14:09 предишна
  • AYA NAKAMURA DJADJA 14:07 предишна
  • ANNE MARIE & JAMES ARTHUR REWRITE THE STARS (THE GREATEST SHOWMAN: REIMAGINED OST) 14:03 предишна
  • BALLAN KO SH PRAIM 13:58 предишна
  • CLEAN BANDIT FT. DEMI LOVATO SOLO 13:55 предишна
The Voice Of Winter 12:00 - 16:00