Радио The Voice

Интервю с Ella Eyre

10:00 | 15 септември 2015
Прочети ТУК!

На 12 септември в София се състоя грандиозния концерт на Ella Eyre, която обикна родната публика от пръв поглед. Ето едно интервю с Ella, което тя даде специално за феновете на The Voice!:

Хей, как си, Ела?

Ella Eyre: Много добре, а ти?

И аз съм добре, благодаря.

 Изминаха малко повече от две години от големия ти пробив с хита на Rudimental Waiting All Night, благодарение на който целият свят чу страхотния ти глас. Как се стигна до тази колаборация?

Ella Eyre: Бях на турне с Rudimental. Трябваше да е за месец, но толкова много ми хареса, че останах с тях 7 месеца. Докато бяхме заедно, презаписахме Waiting All Night, на концертите се получаваше много добре и момчетата решиха да я пуснат като следващ сингъл.

Сега си на 21г., на колко направи първия си опит да пробиеш в музиката?

Ella Eyre: Започнах да пиша песни на 16, но истинският ми пробив се случи на 18, когато подписах първия си договор.

Преди две седмици излезе дебютният ти албум. Защо реши да го кръстиш Feline (представител на семейство котки) - заради голямата си любов към котките или има някакво скрито послание в заглавието?

Ella Eyre: Ако се опитам да направя асоциация между думата feline и черти от характера на човек, се сещам за лоялност и гордост. Мисля, че в албума ми има песни, в които става дума именно за тези качества, аз самата се свързвам със значението на feline.

Освен изпълнител ти си и автор на песни, някои от които се изпълняват и от други певци. С коя песен, написана от теб, се гордееш най-много?

Ella Eyre: С песента Even If, която е в албума ми. Хората са ме чували предимно да пея в денс и дръм-ен-бейс песни, а в Even If съм само аз под акомпанимента на пиано, благодарение на което могат да се уловят различните нюанси във вокалите ми и това, че вътре в мен има една чувствителна душа.

Кое е най-странното място, на което си чула своя песен?

Във фитнес залата. Пуснаха я по време на спининг часа. Беше забавно.

Коя е колаборацията, за която мечтаеш?

Ella Eyre: Бих искала да работя с Mark Ronson. Мисля, че е страхотен. Много харесвам музиката, която прави. Той е фантастичен продуцент и би ми било интересно какво ще се получи от съвместната ни работа.

Беше ли те страх да пуснеш първия си соло сингъл, да тръгнеш на първото си турне като самостоятелен артист?

Ella Eyre: Не, не бих казала. С голяма радост пуснах соло синглите си. Подготвях се за това и чаках с нетърпение момента, в който щях се заявя пред света като соло артист, като Ella Eyre. Научих страшно много по време на турнетата си с Rudimental, така че не бих казала, че ме беше страх, а по-скоро, че бях силно развълнувана.

Какво ти струва да бъдеш там, където си сега?

Ella Eyre: Силен екип. Хора, които те обичат, подкрепят, окуражават. Те трябва да вярват в теб, но в същото време и ти трябва да вярваш в себе си.

Ходила си в Британското училище за изкуства, в което са учили много звезди, сред които Adele, Jessie J и Amy Winehouse. Някой от твоите съученици стана ли толкова известен, колкото си ти?

Ella Eyre: Доколкото знам - не.

Имаше ли добри оценки в училище?

Ella Eyre: В Brit School полагах много усилия. Исках да завърша с висок успех, за да имам по-големи възможности след това. Учех Музикален театър и ми беше доста интересно. Исках един ден да съм на истинска сцена.

Бъди честна, случвало ли се е да бягаш от часове?

Ella Eyre: Не много, но когато се е случвало е било, за да отида в студио и да работя. Бях доста добра ученичка, исках да направя силно впечатление, да взема всичко, което можеше от образованието, да науча максимално.

Кой е човекът, който те подкрепя от самото начало?

Ella Eyre: Майка. Тя е най-големият ми и най-верен фен и в същото време най-суровият ми критик. Харесва това, което правя, но не ми спестява, когато не е така. Винаги помага да имаш толкова близък човек, който да е напълно откровен с теб.

Тя ли е тази, която те държи здраво стъпила на земята?

Ella Eyre: Да, определено.

Имаш ли известни приятели?

Ella Eyre: Да, но аз не мисля за тях като за известни, а като за мои приятели и за това и ги наричам само Приятели

Казваш, че Гладна ти е любимият хаштаг, защото винаги си гладна. Как тогава успяваш да си в такава добра форма, ти изглеждаш много добре?

Ella Eyre: О, благодаря! Обичам да ходя на фитнес, да се грижа за себе си. Когато съм гладна, ям нещо здравословно. Грижа се за тялото си и му давам полезни неща. Не вярвам в това, че трябва да гладуваш, за да изглеждаш добре.

Какъв съвет би дала на днешните тийнейджъри?

Ella Eyre: Да бъдат добри към всички, защото никога не знаеш кого ще срещнеш след 10 години и как тази среща ще се отрази на живота ти. Не е нужно да си лош с околните, защото може да се окажат отново на пътя ти.  

 Ето и кадри от концерта:

WE LOVE WEEKENDS 15:00 - 23:59 Слушай
  • EMINEM, ED SHEERAN RIVER 16:13 сега
  • SHAWN MENDES THERE'S NOTHING HOLDIN' ME BACK (ID) 16:09 предишна
  • CHOKO AND PICPUKK APOKALIPSIS 16:05 предишна
  • MAITRE GIMS, SUPER SAKO, HAYKO MI GNA (REMIX) 16:02 предишна
  • MELIH AYDOGAN, RIA LOVED BY U 15:59 предишна
  • KADEBOSTANY SAVE ME (Dim Zach Remix) 15:56 предишна
  • TAYLOR SWIFT READY FOR IT? 15:52 предишна
  • FABRIZIO PARISI AND MIYAN, BELONOGA SUNBEAMS 15:48 предишна
  • SHAKIRA, NICKY JAM PERRO FIEL 15:45 предишна
  • BAZZI MINE 15:43 предишна
The Voice Of Winter 15:16 - 20:59