Радио The Voice

Интервю с Amir от Rudimental

11:00 | 11 септември 2015
Прочетете тук!

Тази събота (12.09) е концертът на Ella Eyre и Rudimental в София.

 Amir от Rudimental  разкри подробности за новия албум на култовата банда, който ще излезе следващия месец със заглавието We The Generation

Ето интервюто, което той даде на Ванчела, специално за The Voice:

В : Ще имате представление в София в събота. Вълнуваш ли се? Можеш ли да кажеш нещо, с което да подгрееш феновете си тук?

Аmir: Нямаме търпение да дойдем пак. София винаги ни е посрещала страхотно и наистина ни харесва да сме там. Подготвили сме доста нови песни, които не сме пускали досега и ще имаме нови хора на сцената -Anne-Marie и Will Heard - отлични изпълнители, които сега разкриваме пред света, по същия начин, както стана и с Ella Eyre & John Newman . И така, ще дойдем с тях и ще стане жестоко щоу.

В: Супер! Нямам търпение. Следващият месец издавате втория си студиен албум. Ще ми разкажеш ли историята на "We The Generation" и различните участия в него?

Аmir: Струва ми се, че "We The Generation"  е най-добрата музика, която сме правили досега. Албумът е с много по-соул звучене от първия, който представяме по турнетата ни в последните няколко години. Усещат се по-многобройни влияния и вдъхновения, като в същото време оставаме верни на корените си, които са клубната култура и соул музиката. Албумът е комбинация от двете - изпълнена с енергия музика, съчетана с дийп и соул моменти. Вече сме се развили в създаването на всяка песен и сега се получава по-добре от всякога. Наистина се вълнуваме, че ще представим новите си парчета, в които има страхотни участия, както и абсолютно непознати изпълнители, които сега ще покажем на света.

В: Имаш ли любима песен от "We The Generation" и какво ви вдъхнови да я напишете?

Аmir: Една от любимите ми песни е "I Will For Love" - написахме я, докато бяхме в студиото на Питър Гейбриъл в Англия. Историята е, че турнетата са доста изморителни и въобще музикалният бизнес може да бъде много труден. Често имаш чувството, че не може да продължиш и че губиш вдъхновение. В песента става въпрос за готовността да твориш, въпреки всички пречки и проблеми, които те съпътстват - липсата на личен живот, отдалечаването от семейството и близките си и компромисите, които трябва да направиш за да бъдеш част от уникалното изживяване - "Rudimental". Тази песен е именно за това - да правиш каквото ти е на сърцето, въпреки всичко.

В: Вече имате няколко клипа. Да очакваме ли нов и към коя песен ще бъде той?

Аmir: Ами всъщност "I Will For Love" ще бъде следващият ни клип . Бяхме в Южна Америка - в Мексико и Бразилия за да снимаме видеото, в което ще има страхотни кадри и много силно послание. Нямам търпение да го видите.

В: Смесвате различни стилове в песните си. Ще ми разкажеш ли за дръм-енд-бейс, хаус и соул влиянията в музиката си?

Аmir: Ами какво да ти кажа за дръм-енд-бейс влиянието - израстнахме в Англия с лондонските пиратски станции. Изкарвали сме дните си, слушайки грайм, дръм-енд-бейс и хаус предавания с музика от цял свят, върху която после наслагвахме нашия стил, повлиян от мястото, където живеем. Първото нелегално радио - "DMI Radio Station" беше начинът да чуем тази музика и да разберем за изпълнители като "Goldie", "Shy FX", както и много други от хаус сцената, които са ни вдъхновили през годините. Хаус-музиката от Чикаго е с огромно влияние за нас. Стилът ни е резултат на всичко това, в комбинация със соул-музиката, която винаги е била около нас - слушали сме "Marvin Gaye", "Ray Charles" и всичко помежду им, чак до "Led Zeppelin" и "The Cure" - от Блус до Рок, повлияни сме от всичко, което ни е заобикаляло, докато растем, по улиците на Лондон.

В: Има ли забавна история от концертите или заснемането на клиповете ви, която да ни разкажеш и има ли шоу, което няма да забравиш?

Аmir: Ами в клиповете ни рядко наемаме актьори. По принцип снимаме с хора, които е интересно да срещнеш - например, където живеем познаваме хлапета, които карат Бе-Ем-Хиксове и знаем за начина им на живот и ситуациите, с които трябва да се справят. Когато бяхме във Филаделфия, за да снимаме клипа на "Feel the love", имаше момчета с подобни проблеми в подобни ситуации. Най-хубавото нещо в нашите клипове е, че срещаме всякакви хора и имаме привилегията да разберем за съдбите им и да изживеем тяхната борба - да почувстваме за какво живеят и да го изобразим във видеото си. Колкото до големите концерти, най-незабравимото ни участие със сигурност е на фестивала в Гластънбъри, тази година. Винаги ни е било мечта да бъдем хедлайнъри на някоя от сцените там и беше наистина невероятно, когато това се случи. Да свирим отново тази година там беше страхотно, защото миналата година бяхме на пирамидалната сцена, където удари гръм и електрическата система се претовари. Бяхме принудени да прекратим участието си, което беше много разочароващо. Затова сме много доволни, че тази година имахме възможността отново да свирим.

В: Може ли да се каже, че да бъдете толкова успешна група е сбъдната мечта и за какво друго мечтаете?

Аmir: Определено е сбъдната мечта. Винаги сме работили за това. Аз самият съм се стремил към това, още откакто започнах със собственото си звукозаписно студио в Източен Лондон. След това, когато се присъединих към Рудиментал и се събрахме всички си казахме, че искаме да бъдем хедлайнъри на Гластънбъри, искаме да свирим на фестивали по целия свят и че искаме да бъдем запомнени с поне няколко албума. Не искахме да издаваме само сингли - трябваше да оставим отпечатък, който да трае поколения. Това е нашата мечта, към това се стремим и стъпка по стъпка достигаме целта си.

А ето и новото идео  към I  Will For Love-което излезе днес-

MORNING VOICE 08:00 - 11:00 Слушай
  • CHOKO & PICPUKK APOKALIPSIS 08:48 сега
  • MONOIR, JUNE WE HAD LOVE 08:44 предишна
  • LOGIC, MARSHMELLO EVERYDAY 08:40 предишна
  • SOFI TUKKER, NERVO BEST FRIEND 08:37 предишна
  • MARTIN GARRIX, DAVID GUETTA, JAMIE SCOTT SO FAR AWAY 08:34 предишна
  • MARI FERRARI, MISS MARY MARIA MARIA 08:31 предишна
  • PAVELL & VENCI VENC FAKE PROFILE 08:27 предишна
  • THE WEEKND, KENDRICK LAMAR PRAY FOR ME 08:23 предишна
  • TAYLOR SWIFT, ED SHEERAN, FUTURE END GAME 08:19 предишна
  • MAU Y RICKY, KAROL G MI MALA 08:15 предишна
Snooza 06:00 - 10:00