Радио The Voice

ДОКОСВАМ = ПОБЕЖДАВАМ

16:14 | 24 септември 2015
Време е да разчистим шкафчетата си с бельо

Според проучване*, проведено сред 500 български жени, почти 70% от българките признават, че имат поне един сутиен, който не са носили през последната година. 2 от 3 българки на са проверявали дали размера им не се е променил повече от година.

През октомври салон за бельо BraClinic, който предлага размери в чашки от А до К и се специализира в услугата бра фитинг**, чрез благотворителната кампания Докосвам=Побеждавам отново дава на българските жени идеалното оправдание да се отърват от своя стар, зле пасващ сутиен, като го дадат за реЦИЦлиране и по този начин да подкрепят борбата с рака на гърдата.

Звездна подкрепа

Докосвам=Побеждавам традиционно се подкрепя от редица известни дами като Марта Вачкова, Алекс Раева, Деси Банова, Нора Караиванова, Катя от Ритон, Ани Михайлова и други. За старт на кампанията те дадоха личен пример и изхвърлиха старите си, зле пасващи сутиени.

Какво е реЦИЦлиране?

През целия октомври в салоните на BraClinic в Сердика Център и ParadiseCenter, София, можеш да донесеш и изхвърлиш своя стар неудобен сутиен (зле пасващият сутиен може да навреди, увеличавайки риска от заболявания на гърдите). В замяна ще получиш 10лв. ваучер за отстъпка за закупуването на нов сутиен от BraClinic в точен размер, определен след професионална бра фитинг консултация**. Всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране. Средствата от изкупуването им ще бъдат предоставени на инициативата „За живота“. BraClinic за трета година популяризира профилактиката срещу рака на гърдата и подкрепя „За живота“ в събирането на средства за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД. „Подкрепям кампанията „Докосвам=Побеждавам“, организирана от Bra Clinic. Всяка жена освен редовен преглед при специалист може сама периодично да се профилактира като си прави самопреглед и носи сутиен в подходящ размер. Погрешният размер сутиен може да навреди на здравето на гърдите.“, споделя Д-р Илия Полихронов, онколог-хирург в Клиника по „Мамология и реконструктивна хирургия” в Национална онкологична болница.

 

Още благотворителни идеи

В рамките на кампанията специално обучените от експерт-онколог бра фитинг консултантки информират дамите как да си правят самопреглед и ще раздават ръководства за закачане под душа с полезна информация за симптомите, за които трябва да се следи по време на самопреглед. В свой поздравителен адрес по случай кампанията, г-жа Фандъкова, патрон на дарителската инициатива „За живота“ споделя: „Инициативата на BraClinic дава възможност на жените да се погрижат за себе си, като по този начин повишат личната си отговорност не само към своята красота, но и към здравето си.“

Партньори

Медийни партньори на Докосвам=Побеждавам са списание ELLE и компания за външна реклама Булмедия.

Вдъхновение

Изабела Сакутова, основател на BraClinic и инициатор на кампанията Докосвам=Побеждавам, споделя: „Като част от бизнеса с бельо, смятаме за своя отговорност да популяризираме сред дамите колко е важно да се грижат за здравето на гърдите си. Освен това, кошът за сутиени е лесен начин да се отървем от нежеланите такива, които всяка от нас има в шкафа си с бельо и така да подкрепим „За живота“ в борбата с рака на гърдата.”

Кампанията започва на първи октомври в салони за бельо BraClinic, Сердика Център и Bra Clinic, Paradise Center, София. За повече информация - www.braclinic.bg /www.dokosvam.bg .

*Проучването е проведено сред 500 българки през юли 2015г.

**Бра фитинг (от английски: bra – сутиен и fitting – напасване) - избор на идеалния за индивидуалните нужди на жената размер на сутиена, въз основа на размера на бюста ѝ, обиколката на гръдния ѝ кош, формата и разположението на гърдите ѝ.

 

 

WE LOVE MUSIC 21:45 - 23:59 Слушай
  • 100 KILA NYAMA TAKAVA JENA 22:51 сега
  • MALUMA EL PRESTAMO 22:48 предишна
  • MANUEL RIVA, ALEXANDRA STAN MIAMI 22:45 предишна
  • SWANKY TUNES AND GOING DEEPER TIME 22:42 предишна
  • THE WEEKND, KENDRICK LAMAR PRAY FOR ME 22:38 предишна
  • SKRILLEX, DIPLO, KAI MIND 22:35 предишна
  • POST MALONE, 21 SAVAGE ROCKSTAR 22:32 предишна
  • SEAN PAUL, KELLY ROWLAND HOW DEEP IS YOUR LOVE 22:28 предишна
  • MARI FERRARI, MISS MARY MARIA MARIA 22:25 предишна
  • KOKAB GOT U (READY OR NOT) 22:22 предишна
The Voice Of Winter 22:00 - 23:59