Радио The Voice

Шакира ще пее новия химн на Световното по футбол

15:12 | 28 април 2010
FIFA и Sony Music Entertainment обявиха, че Waka Waka (This Time For Africa), написана и ко-продуцирана от световноизвестната звезда Shakira е избрана за Официален химн на предстоящото световно първенство по футбол в Южна Африка 2010 FIFA World Cup&trade

FIFA и Sony Music Entertainment обявиха, че Waka Waka (This Time For Africa), написана и ко-продуцирана от световноизвестната звезда Shakira е избрана за Официален химн на предстоящото световно първенство по футбол в Южна Африка 2010 FIFA World Cup™. Песента ще бъде изпълнена от Shakira и южноафриканските артисти Freshlyground на церемонията по закриването преди големия финал на 11 юли на стадиона в Йоханесбург. Всички приходи от песента ще бъдат в полза на официалната благотворителна кампания на 2010 FIFA World Cup™ "20 Centres for 2010"

Песента комбинира колумбийски инструменти и ритми с типичното звучене на южноафриканска китара. Хорът е взет от известна камерунска маршова песен, станала популярна в изпълнение на групата Golden Voices.

“Официалната песен е многоочаквана от феновете както Талисманът и Логото. Това е част от идентичността на най-вълнуващото световно спортно събитие. Тази песен е олицетворение на африканския ритъм и идентичност и е напълно в стилистиката на това уникално събитие. Очаквам с нетърпение да слушам песента по време на първенството и да я видя в изпълнение на Shakira и Freshlyground на финала», каза Joseph S. Blatter, президент на FIFA.

“Поласкана съм, че Waka Waka (This Time For Africa) е избрана да стане част от вълнуващото събитие 2010 FIFA World Cup,» сподели Shakira. “Световното първенство по футбол е чудесно световно изживяване, което обединява всяка страна, раса, религия в една обща страст. Това събитие има силата да обединява и интегрира и песента е именно за тези неща.»

Shakira продължава, “Африканската музика е вдъхновяваща и със сигурност ще заеме заслуженото си място на световната поп сцена. За мен бе истинско удоволствие да работя с една от най-известните южноафрикански банди, Freshlyground.» Песента е ко-продуцирана от John Hill.

“Вълнуващо бе да работим с Shakira за Waka Waka (This Time For Africa), която сме убедени, че ще улови магията и енергията на световното първенство в Африка,» споделя Zolani Mahola от Freshlyground. “Песента ще накара хората да оценят събирането на нациите на това място. Тук, в Африка!»

Песента ще бъде достъпна за дигитален доунлоуд в седмицата на 11 май. Тя ще бъде включена и в официалния албум на първенството “Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album™», който ще бъде издаден на 31 май от Sony Music Entertainment/Вирджиния Рекърдс. Испанската версия на парчето Waka Waka (Esto es Africa) също ще бъде пусната в някои страни. Приходите от албума ще отидат за благотворителната инициативат “20 Centers for 2010», чиято цел е да се стигне до социална промяна чрез създаването на 20 центъра Football for Hope (Футбол за надежда) за обучение, здравна грижа и футбол за непривилегированите общности в Африка.

Друга образователна кампания, създадена съвместно с Нейно превъзходителство Кралицата на Йордания Rania Al Abdullah of Jordan и Президента на FIFA Joseph S. Blatter, е 1GOAL и е свързана със световното образование. 1GOAL наскоро обяви Shakira за посланик, като добави нейния глас към инициативата на световното по футбол FIFA World Cup, че всяко дете има право на образование. Подкрепена от някои от най-големите имена в света на футбола и управляващото звено на FIFA, Shakira ще се присъедини към 1GOAL, за да осигурат от световните лидери средства, чрез които да има достъп до образованието за 72 милионата деца по света, които в момента не посещават училище.

“Чрез “20 Centers for 2010» и 1GOAL, FIFA и останалите партньори се посвещават на каузата да осигурат достъп до образованието на всички – въпрос, който ме вълнува от много години,» казва Shakira.
 
Освен изпълнението на финалната среща, Shakira ще бъде и една от хедлайнерите на официалната церемония по откриването на световното първенство FIFA World Cup™ на 10 юни, която ще се състои на Orlando Stadium в Йоханесбург, Южна Африка.

Видеото към Waka Waka (This Time for Africa) ще бъде пуснато в ефир в следата на май на стандартна и 3D версии.

THE VOICE OF SUMMER 11:00 - 20:00 Слушай
  • JUSTIN BIEBER, BLOODPOP FRIENDS (ID) 19:43 сега
  • JAX JONES FT. MABEL & RICH THE KID RING RING 19:39 предишна
  • DAVID GUETTA FT. ANNE MARIE DON'T LEAVE ME ALONE 19:36 предишна
  • CARDI B, BAD BUNNY & J BALVIN I LIKE IT 19:32 предишна
  • DIPLO & MO FT. PAVELL & VENCI VENC' STAY OPEN 19:28 предишна
  • ONE REPUBLIC CONNECTION 19:26 предишна
  • BENNY BLANCO, HALSEY & KHALID EASTSIDE 19:24 предишна
  • MANUEL RIVA, ALEXANDRA STAN MIAMI 19:19 предишна
  • AMY SHARK I SAID HI 19:16 предишна
  • POST MALONE BETTER NOW 19:13 предишна
We love music 18:00 - 21:00