Радио The Voice

Чиракът на магьосника - премиера на 23 юли!

15:28 | 02 юли 2010
Най-якатата работа на света това лято е да си магьосник В новия филм на Брукхаймър и Никълъс Кейдж „Чиракът на магьосника”, магията завладява Ню Йорк

Най-якатата работа на света това лято е да си магьосник
В новия филм на Брукхаймър и Никълъс Кейдж „Чиракът на магьосника», магията завладява Ню Йорк.
В последния трейлър на филма „Чиракът на магьосника» уменията по приложна магия на младия и невзрачен Дейв Стътлър (Джей Барушел) са тънката разлика между края и бъдещето на света. На пръв поглед студентът по физирка не е обещаващ кандидат за наследник на великите сили на Мерлин. Той се интересува повече от възможността да си уреди среща с момиче и да си вземе изпитите, отколкото да се учи да прави магии. Мистериозният магьосник Балтазар Блейк (Никълъс Кейдж) обаче е избрал точно него за свой наследник и, когато многовековният враг на Балтазар Максим Хорват (Алферед Молина) се завръща в Ню Йорк и заплашва да разруши града, майсторът магьосник и неговия невзрачен чирак обединяват сили, за да му се противопоставят.
Днес е премиерата и на новия плакат, на който най-после виждаме прекрасната Беки (Тереза Палмър), пленила мислите на младия Чирак. Визията ни пренася в нощен Ню Йорк, който ще „оживее» в ръцете на магьосниците. Освен магическите схватки, които се развихрят на емблематични за града места, ще видим и спиращо дъха преследване с коли по Тайм Скуеър, за което продуцентите взимат разрешение да затворят две от лентите и то в петък вечер. „Ще видим орлите на Крайслер да оживяват и да прелитат наоколо», разкрива Кейдж, „прочутата склуптура на бронзовия бик от Уолт Стрийт също ще се раздвижи с истинска ярост. От това, което видях на снимките, градът наистина изглежда като омагьосан».
В лентата Кейдж пленява и с автентично готическо излъчване. С дълго черно кожено палто, което носи почти през цялото време, с ръкавиците без пръсти и многобройните странни пръстени на Балтазар, този облик изглежда като част от собствения стил на актьора. „Ник е най-отдадения актьор, когото познавам», споделя Търтълтауб. „За мен двете основни съставки във филма са магията и присъствието на Никълъс Кейдж,» продължава режисьорът. „Искрено вярвам, че това е ролята, за която Ник е роден! Тя му дава шанс да разчупи ограниченията, да бъде раздразнителен, леко страховит, малко странен, забавен и секси в един и същи момент. Освен това изглежда фантастично!»
 Познавайки предисторията на сътрудничеството между Търтълтауб, Брукхаймър и Disney, може да очакваме, че „Чиракът на магьосника» ще предложи спиращи дъха визуални ефекти, мащабни декори и ускоряващи пулса екшън сцени, които са запазена марка на продуцента. Търтълтауб обещава да ни впечатли и с откъса в Чайнатаун, в който са замесени огнедишащи парадни дракони, които връхлитат улиците на града, и вълци, които оживяват и препускат в дебрите на ню йоркското метро.
„Чиракът на магьосника», в който участват още Тереза Палмър, Тоби Кебъл и Моника Белучи е наистина специален за Никълъс Кейдж, тъй като той участва в раждането на идеята за амбициозния проект и го представя на Disney и Брукхаймър, с когото заедно са направили не само двете части на „Съкровището», но и хитовете „Скалата» и „Въздушен конвой».
Премиерата на филма в българските киносалони е на 23 юли 2010. Всички фенове на магичните приключения може да се присъединят и към фен страницата на филма във Фейсбук.

WE LOVE MUSIC 22:45 - 23:59 Слушай
  • G EAZY, HALSEY HIM AND I 23:02 сега
  • RITA ORA ANYWHERE 22:58 предишна
  • TAYLOR SWIFT LOOK WHAT YOU MADE ME DO 22:55 предишна
  • FABRIZIO PARISI AND MIYAN, BELONOGA SUNBEAMS 22:51 предишна
  • BEBE REXHA, FLORIDA GEORGIA LINE MEANT TO BE 22:48 предишна
  • HAILEE STEINFELD, BLOODPOP CAPITAL LETTERS (FIFTY SHADES FREED OST) 22:45 предишна
  • CLEAN BANDIT, JULIA MICHAELS I MISS YOU (ID) 22:42 предишна
  • KADEBOSTANY SAVE ME (DIM ZACH REMIX) 22:39 предишна
  • DUKE DUMONT OCEAN DRIVE 22:36 предишна
  • SEEB BREATHE 22:32 предишна
The Voice Of Winter 22:00 - 23:59